Nieuwsoverzicht

In memoriam prof.dr. Floris Kraaimaat

Op 30 januari 2023 is prof. dr. Floris (Floor) Kraaimaat overleden op de leeftijd van 80 jaar. Floor was klinisch psycholoog en psychotherapeut en emeritus hoogleraar medische psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Lees meer


Oratie Marieke Adriaanse

Kwartaal 4, 2022

Marieke Adriaanse, hoogleraar Gedragsinterventies in Populatiegerichte Zorg, maakte zich afgelopen vrijdag tijdens haar oratie sterk voor leefstijlinterventies binnen de zorg, en een betere interdisciplinaire samenwerking en nieuwe manier van erkennen en waarderen binnen de wetenschap.

Lees meer


Oproep van 47 organisaties en gerenommeerde gedragsexperts: zet primair gedragsexpertise in bij leefstijlbeleid

Kwartaal 3, 2022

Vandaag brengen verschillende gedragsexperts en organisaties – waaronder NIP, TNO, Hartstichting, Menzis en universiteiten – een  position paper naar buiten over dé sleutel tot effectief leefstijlbeleid;  de inzet van gedragsexpertise. De reden van deze oproep is dat preventie en een gezonde leefstijl steeds prominentere aandacht krijgt.

Lees meer


Verkenningen PGMP

Het Platform voor Gezondheids- en Medische Psychologie PGMP maakt in 2022 een start om een verkenning uit te voeren van de stand van zaken van de Gezondheid- en Medische Psychologie op het gebied van onderzoek, onderwijs en klinische praktijk.

Lees meer


Save the Date

It is our pleasure to invite you to the 11th conference of the Association for Researchers in Psychology and Health (ARPH) of 2022.  To be able to welcome you in person and on-site the conference will be held June 16-17, 2022 in Egmond aan Zee.

Lees meer


PGMP kerstwens

Het PGMP (Platform Gezondheids- en Medische Psychologie) wenst alle collega’s een heel bijzonder mooi kerstfeest en gelukkig nieuwjaar

Andrea Evers, Joost Derwig, Robbert Sanderman, Frank Snoek, Ellen Smets, Chris Verhaak en Marijn de Bruin

Lees meerOratie Rudolf Ponds

Kwartaal 4, 2021

Op vrijdag 12 november 2021 sprak collega Rudolf Ponds zijn oratie ‘Komt een dokter bij de psycholoog’ uit. Zijn rede werd uitgesproken bij het aanvaarden van het ambt van van hoogleraar Medische Psychologie bij de Faculteit der Geneeskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam/Amsterdam UMC.

Lees meer


Benoeming Medical Delta hoogleraar Andrea Evers

Kwartaal 4, 2021

Op 2 november 2021 vond de oratie plaats van de in totaal 9 hoogleraren die zich nu ook 'Medical Delta hoogleraar' mogen noemen. Prof.dr. Andrea Evers is een van deze 9 hoogleraren. Zij is zowel verbonden aan de Universiteit Leiden, de TU Delft als Erasmus School of Health Policy & Management van de Erasmus Universiteit. Haar onderzoek richt zich op e-Health toepassingen ter bevordering van volksgezondheid.

Lees meer


Oratie Martha Grootenhuis

Kwartaal 4, 2021

Op 12 oktober hielt Martha Grootenhuis, sinds mei 2019 hoogleraar Pediatrische Psycho-oncologie aan de faculteit Geneeskunde haar oratie getiteld ‘’Samen Beter?!’ 

Lees meer


PGMP