Nieuwsoverzicht

Verkenningen PGMP

Het Platform voor Gezondheids- en Medische Psychologie PGMP maakt in 2022 een start om een verkenning uit te voeren van de stand van zaken van de Gezondheid- en Medische Psychologie op het gebied van onderzoek, onderwijs en klinische praktijk.

Lees meer


Save the Date

It is our pleasure to invite you to the 11th conference of the Association for Researchers in Psychology and Health (ARPH) of 2022.  To be able to welcome you in person and on-site the conference will be held June 16-17, 2022 in Egmond aan Zee.

Lees meer


PGMP kerstwens

Het PGMP (Platform Gezondheids- en Medische Psychologie) wenst alle collega’s een heel bijzonder mooi kerstfeest en gelukkig nieuwjaar

Andrea Evers, Joost Derwig, Robbert Sanderman, Frank Snoek, Ellen Smets, Chris Verhaak en Marijn de Bruin

Lees meerOratie Rudolf Ponds

Kwartaal 4, 2021

Op vrijdag 12 november 2021 sprak collega Rudolf Ponds zijn oratie ‘Komt een dokter bij de psycholoog’ uit. Zijn rede werd uitgesproken bij het aanvaarden van het ambt van van hoogleraar Medische Psychologie bij de Faculteit der Geneeskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam/Amsterdam UMC.

Lees meer


Benoeming Medical Delta hoogleraar Andrea Evers

Kwartaal 4, 2021

Op 2 november 2021 vond de oratie plaats van de in totaal 9 hoogleraren die zich nu ook 'Medical Delta hoogleraar' mogen noemen. Prof.dr. Andrea Evers is een van deze 9 hoogleraren. Zij is zowel verbonden aan de Universiteit Leiden, de TU Delft als Erasmus School of Health Policy & Management van de Erasmus Universiteit. Haar onderzoek richt zich op e-Health toepassingen ter bevordering van volksgezondheid.

Lees meer


Oratie Martha Grootenhuis

Kwartaal 4, 2021

Op 12 oktober hielt Martha Grootenhuis, sinds mei 2019 hoogleraar Pediatrische Psycho-oncologie aan de faculteit Geneeskunde haar oratie getiteld ‘’Samen Beter?!’ 

Lees meer


PGMP lid van BCB-NL

Kwartaal 2, 2021

Sinds kort is het Platform Gezondheids- en Medische Psychologie lid van Brain Cognition Behaviour – The Netherlands (BCB-NL). BCB-NL is een overkoepelend platform tussen de Nederlandse verenigingen en netwerken voor onderzoek naar hersenen, cognitie en gedrag. Zij bundelen de krachten van diverse interdisciplinaire organisaties en onderzoekscentra en behartigen hiermee de belangen voor hersen-, cognitie-, en gedragsonderzoek in Nederland en de maatschappelijke vraagstukken die hieraan gerelateerd zijn.

Lees meer


Farewell symposium Frank Snoek

Kwartaal 2, 2021

Vrijdag 30 april vond het farewell symposium van Frank Snoek plaats, getiteld: 'Diabetes Psychology, more than sweet talk'. Sprekers uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Brazilië en de VS gaven hun perspectief op hun eigen vakgebied in relatie tot diabetes psychologie en een verdieping op een aantal onderwerpen binnen de diabetes psychologie.

Lees meer


Benoeming prof. dr. Marije van der Lee

Kwartaal 2, 2021

Prof. dr. Marije van der Lee is benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel ‘Wat werkt voor wie in de psycho-oncologie?’ van het Helen Dowling Instituut. Marije deelde haar visie op de psycho-oncologie in haar oratie op 16 april 2021 bij Tilburg University en deelde deze op toegankelijke wijze met publiek op 22 april 2021 tijdens een online event. Beide events zijn terug te zien via het YouTube-kanaal van het Helen Dowling Instituut.

Fotocredit Marije van der Lee: Saskia Wesseling
Lees meer


PGMP