Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief September 2023

Met trots en blijheid presenteren we jullie deze PGMP nieuwsbrief met verschillende aankondigingen, zoals de lancering van het hoogleraren netwerk van de Gezondheids- en Medische Psychologie,  de LVMP wetenschapsdag en nominaties voor de Wolter Goemanprijs.

Lees meerOratie Hanneke Hulst

kwartaal 1, 2023

Hoogleraar Neuropsychologie in Gezondheid en Ziekte Hanneke Hulst vertelt in haar oratie hoe zij de kloof tussen wetenschap en zorg probeert te overbruggen. ‘Om als neurowetenschapper daadwerkelijk bij te dragen aan oplossingen voor patiënten, moet je interdisciplinair werken.’

Lees meer


In memoriam prof.dr. Floris Kraaimaat

Op 30 januari 2023 is prof. dr. Floris (Floor) Kraaimaat overleden op de leeftijd van 80 jaar. Floor was klinisch psycholoog en psychotherapeut en emeritus hoogleraar medische psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Lees meer


Oratie Marieke Adriaanse

Kwartaal 4, 2022

Marieke Adriaanse, hoogleraar Gedragsinterventies in Populatiegerichte Zorg, maakte zich afgelopen vrijdag tijdens haar oratie sterk voor leefstijlinterventies binnen de zorg, en een betere interdisciplinaire samenwerking en nieuwe manier van erkennen en waarderen binnen de wetenschap.

Lees meer


Oproep van 47 organisaties en gerenommeerde gedragsexperts: zet primair gedragsexpertise in bij leefstijlbeleid

Kwartaal 3, 2022

Vandaag brengen verschillende gedragsexperts en organisaties – waaronder NIP, TNO, Hartstichting, Menzis en universiteiten – een  position paper naar buiten over dé sleutel tot effectief leefstijlbeleid;  de inzet van gedragsexpertise. De reden van deze oproep is dat preventie en een gezonde leefstijl steeds prominentere aandacht krijgt.

Lees meer


Verkenningen PGMP

Het Platform voor Gezondheids- en Medische Psychologie PGMP maakt in 2022 een start om een verkenning uit te voeren van de stand van zaken van de Gezondheid- en Medische Psychologie op het gebied van onderzoek, onderwijs en klinische praktijk.

Lees meer


Save the Date

It is our pleasure to invite you to the 11th conference of the Association for Researchers in Psychology and Health (ARPH) of 2022.  To be able to welcome you in person and on-site the conference will be held June 16-17, 2022 in Egmond aan Zee.

Lees meer


PGMP kerstwens

Het PGMP (Platform Gezondheids- en Medische Psychologie) wenst alle collega’s een heel bijzonder mooi kerstfeest en gelukkig nieuwjaar

Andrea Evers, Joost Derwig, Robbert Sanderman, Frank Snoek, Ellen Smets, Chris Verhaak en Marijn de Bruin

Lees meerPGMP