Benoeming Medical Delta hoogleraar Andrea Evers

Kwartaal 4, 2021

Op 2 november 2021 vond de oratie plaats van de in totaal 9 hoogleraren die zich nu ook ‘Medical Delta hoogleraar’ mogen noemen. Zij ontvingen daarvoor een dubbelbenoeming bij tenminste twee van de vijf Zuid-Hollandse academische instellingen (LUMC, Universiteit Leiden, TU Delft, Erasmus MC, Erasmus Universiteit) die zijn aangesloten bij Medical Delta. Daarmee krijgt het health & technology onderzoek opnieuw een impuls.

De hoogleraren zetten zich in voor interdisciplinair onderzoek op het snijvlak van zorg en techniek. Zo onderzoeken zij bijvoorbeeld hoe met behulp van techniek kraakbeen gemaakt kan worden, hoe elektroden helpen de oorzaak van hartritmestoornissen scherper te stellen en hoe met protonentherapie heel nauwkeurig kankercellen kunnen worden aangevallen.

Het doel van Medical Delta is te komen tot technologische oplossingen voor een duurzame zorg. Dit doet Medical Delta onder andere met interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek en praktijkgerichte field- en living labs. Daarmee helpt het de zorg te verbeteren en deze toegankelijk en betaalbaar te houden; een noodzaak gezien de toenemende zorgvraag. Ton van der Steen, voorzitter van Medical Delta benadrukt daarbij het belang van een goede samenwerking tussen ingenieurs, clinici en gezondheidsexperts. “Dat is cruciaal. Alleen dan sluiten technologische innovaties aan bij de behoefte in de zorgpraktijk. Deze negen hoogleraren blinken daarin uit, daarom zijn ze benoemd tot Medical Delta hoogleraar.”

Het is de derde keer dat er Medical Delta hoogleraren zijn aangesteld. De negen nieuwe hoogleraren sluiten zich aan bij de dertien actieve Medical Delta hoogleraren die in voorgaande jaren door de academische instellingen zijn benoemd.

De nieuwe Medical Delta hoogleraren

Post a comment

Next Oratie Martha Grootenhuis

PGMP