Nieuwsoverzicht

PGMP lid van BCB-NL

Kwartaal 2, 2021

Sinds kort is het Platform Gezondheids- en Medische Psychologie lid van Brain Cognition Behaviour – The Netherlands (BCB-NL). BCB-NL is een overkoepelend platform tussen de Nederlandse verenigingen en netwerken voor onderzoek naar hersenen, cognitie en gedrag. Zij bundelen de krachten van diverse interdisciplinaire organisaties en onderzoekscentra en behartigen hiermee de belangen voor hersen-, cognitie-, en gedragsonderzoek in Nederland en de maatschappelijke vraagstukken die hieraan gerelateerd zijn.

Lees meer


Farewell symposium Frank Snoek

Kwartaal 2, 2021

Vrijdag 30 april vond het farewell symposium van Frank Snoek plaats, getiteld: 'Diabetes Psychology, more than sweet talk'. Sprekers uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Brazilië en de VS gaven hun perspectief op hun eigen vakgebied in relatie tot diabetes psychologie en een verdieping op een aantal onderwerpen binnen de diabetes psychologie.

Lees meer


Benoeming prof. dr. Marije van der Lee

Kwartaal 2, 2021

Prof. dr. Marije van der Lee is benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel ‘Wat werkt voor wie in de psycho-oncologie?’ van het Helen Dowling Instituut. Marije deelde haar visie op de psycho-oncologie in haar oratie op 16 april 2021 bij Tilburg University en deelde deze op toegankelijke wijze met publiek op 22 april 2021 tijdens een online event. Beide events zijn terug te zien via het YouTube-kanaal van het Helen Dowling Instituut.

Fotocredit Marije van der Lee: Saskia Wesseling
Lees meer


PGMP